top of page
Търсене

Дарителска инциатива на АТ Инженеринг 2000

Здравейте скъпи Приятели!

С малко закъснение Ви съобщаваме, че на 14.03.2017г. събраните по време на дарителската инициатива „Подари книга за Коледа“, книги и парични средства бяха предадени на Библиотеката в Цариброд.

Там ни посрещнаха прекрасни хора, които с ентусиазъм работят за знанието и разпространението на българския език. Това не е просто библиотека, това e културно средище.

Благодарим на директора Ясминка Манчев и целия екип на Библиотеката за топлината, с която бяхме приети. Вълнението беше голямо.

Отново Ви благодарим за подкрепата! Заслужаваше си!

📷

Книжният фонд на Народна библиотека „Детко Петров” днес се сдоби с редица нови заглавия. Дарението направи АТ Инженеринг 2000, строителна компания от София, които след предаването на Слави Трифонов, излъчено от Димитровград организира благотворителна инициатива за дарение на книги за димитровградската библиотека. Това е вече трето по-голямо дарение, което след споменатото предаване пристига в Народна библиотека „Детко Петров”.

Сред дарените книги са изключително ценни издания, над десетина атласи, всички броеве на списанието National Geographic от последните няколко години, книги със съвременна българска и световна литература, както и детски книги.

Библиотекарят Елизабета Георгиев сподели за ФАР, че дарението е от огромно значените за Библиотеката имайки предвид, че фонда от български книги в момента не е толкова богат в сравнение с фонда от книги на сръбски език. В библиотечният фонд на Народна библиотека „Детко Петров” според миналогодишното преброяване се намират около 11 000 книги на български език, а благодарение на даренията тази бройка вече е над 1 500 нови заглавия.With Wix Blog, you’re not only sharing your voice with the world, you can also grow an active online community. That’s why the Wix blog comes with a built-in members area - so that readers can easily sign easily up to become members of your blog.


137 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page