top of page

бул. „Симеоновско шосе“ 62А, 1700 кв. Витоша, София

Медицински център Есте клиник

2018

Офис-сграда и „Медицински център Есте клиник специализирана извънболнична помощ“ и „Есте клиник бюти (АСМП-ИПСМП)“ с подземни гаражи“, гр.София, Симеоновско шосе

ИНВЕСТИТОР:

АТ Инженеринг 2000 ООД, 
Медицински център Есте Клиник ЕООД, 
Есте Клиник Бюти ЕООД, 

КОНСТРУКТОР:
инж. Мартин Максимов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:
АТ Инженеринг 2000 ООД

АРХИТЕКТ:
Елит Студио ЕООД, арх.Калин Диков, арх.Галина Стоянова

ИНФОРМАЦИЯ:
Обектът представлява офис сграда и медицински център, разположен в кв. Витоша, гр. София на ъгъла на бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Димитър Шишманов“. Бързо развиващите се технологии и иновативни решения в областта на естетичната хирургия и дерматология, налагат изграждането на по-добра и модерна база за извършването на операции и процедури. "Есте Клиник Бюти" е една сграда със съвременно излъчване, проектирана и построена с висококачествени материали и отговаряща на всички съвременни изисквания в строителството и медицинската технология.

Общата разгъната застроена площ е 3425 кв.м. Сградата е проектирана на четири етажа и един терасовиден. Разполага с едно подземно ниво с 24 места за паркиране. На партерно ниво е разположено входно фоайе, осигуряващо отделни входове към отделните функционални единици на сградата. На товa ниво се намира магазин с отделен вход от улицата, както и дентален център. На второ ниво е  Медицински център по естетична пластична хирургия, проектиран от медицински технолог и операционни зали с оборудване от най-висок клас. За него е разработен специален интериорен проект. На трето ниво се намират кабинети за Естетична дерматология, които разполагат с най-модерното оборудване и интериор, който да отговаря на съвременните тенденции. На четвъртия и терасовидния етаж са проектирани различни по планова структура офиси,  зали и работни зони тип „open space“ за нуждите на телевизионна компания.

В обемно-пространствено отношение сградата е оформена като композиция от ясно обособени кубични елементи.

Използваните материали по фасадата са облицовка от камък, остъклена окачена фасада с алуминиеви профили и непрозрачни композитни панели  и минерална мазилка "Баумит". По този начин се постига хармонична композиция с модерно звучене, която да бъде разпознаваема и със запомнящо се въздействие.

Сградата е въведена в експлоатация с Удостоверение № 482/ 28.06.2018г., издадано от НАГ-София.

bottom of page