top of page

гр.София, ул.Симеоновско шосе 97

жилищен комплекс - HILL SIDE

2021

ИНВЕСТИТОР: АТ Смарт ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ: АТ Инженеринг2000 ООД

АРХИТЕКТ: Триаксис ООД, арх. Борислав Загорски


Инвестиционни характеристики на сградата : 
Уют, спокойствие и качество. Три думи, които неотлъчно следвахме от първия до последния момент в изграждането на жилищен комплекс HILL SIDE. Вярата ни в бъдещето на комплексите от затворен тип ни мотивира да създадем една различна среда на живот. 

Цел номер 1 беше да открием най-подходящия терен, който да е едновременно отдалечен от шума на градската среда и забързания живот и в същото време да е с бърз и лесен достъп до сърцето на града. Водени от желанието да предоставим на клиентите си близост до природата, избрахме локация с неоспорими качества – квартал „Симеоново“ - разположен в полите на Витоша и разкриващ панорамна гледка към планинските върхове. 

Когато открихме най-добрата среда отвън, се изправихме пред предизвикателството да я създадем и във вътрешността на комплекса. Разполагахме със сравнително ограничен терен от 11 169 м2 и осъзнавахме, че функционалното разпределение е на първо място. Но нямахме съмнение за едно – целта е да изградим спокойна и зелена среда за живот. Заложихме на красива богата растителност във вътрешността на комплекса, обособихме в центъра му тиха зона за отдих, а за почитателите на разходките изградихме пешеходна алея. Алея, която води и до Православен параклис. Погрижихме се и за най-малките, като им отделихме специално пространство и изградихме детска площадка с различни обезопасени съоръжения за игра. Не пропуснахме да помислим и за любителите на спорта и направихме фитнес на открито. А за четириногите ни приятели отделихме специална зона за разходки. И още едно предимство на средата – изградихме два басейна и заложихме на най-иновативните инсталации за пречистване на водата с професионална система за солна електролиза.

Осъзнавайки, че спокойствието на средата може да се гарантира само с ограничаването на движението на автомобили във вътрешността на комплекса, се изправихме пред най-голямото предизвикателство в процеса на строителство. И изградихме подземен паркинг с площ от 6789.97 м2 под терена на комплекса, над който създадохме цялата паркова среда. Осигурихме достатъчен брой паркоместа, задоволяващи нуждите на собствениците.

Остана само още един съществен детайл, който да гарантира спокойствието на живущите – контрол на достъпа на най-високо ниво. За целта обособихме рецепция с 24-часова охрана, осигурихме видеонаблюдение, ограничихме достъпа с най-иновативните технологии – видеодомофони, чип система, разпознаване на пръстов отпечатък, както и достъп на собствениците до камерите през смарт устройства, за да могат по всяко време да виждат децата си на басейните, детските зони и зелените пространства.

След като предоставихме спокойна и зелена среда за живот, следващата ни мисия беше да създадем и предпоставки за социален живот и хармония между живущите. Търговските площи с лице към бул. „Симеоновско шосе“ вече са превърнати в испански тапас бар за чаша вино и приятни разговори и арт галерия. 

Следващата ни задача беше да осигурим уют и спокойствие не само във вътрешността на комплекса, но и в дома на всеки от клиентите ни. Изградихме шест сгради с обща площ от 13392.56 м2, достатъчно отдалечени една от друга. Успяхме да открием най-функционалното разпределение на имотите, съобразено с търсенето на пазара и с нуждите на клиентите ни. По начин, по който всеки наш клиент успя да открие своя дом в каталога ни. За целта планирахме и изградихме общо 121 отделни апартамента – едностайни, двустайни, тристайни, четиристайни. Осъзнавайки, че всеки наш купувач има различна мечтана визия за своя дом. И различни нужди. Още на партерния етаж избрахме да предоставим на клиентите си възможност да усетят удобството на къщата – макар и купувайки апартамент. За целта обособихме към всеки един от партерните апартаменти двор с индивидуална градина, отделен и озеленен. Даващ спокойствие и досег с природата. Не искахме да ощетяваме и живущите на по-високите етажи и проектирахме домове, съобразени с изложение, осветеност, функционално използване на пространството. С една цел – качество и удобство. А за последните етажи запазихме апартаменти с големи покривни тераси, така че клиентите ни да могат да се насладят на красивата гледка от една страна към планината, а от друга – към града. 

При изграждането на комплекс Хилсайд използвахме най-съвременни технологични решения и материали, черпейки не само личен и местен опит, но и съобразявайки се с водещите европейски тенденции. Първото предизвикателство, пред което бяхме изправени, беше близостта на комплекса както до околовръстния път, така и да Симеоновско шосе. За целта екипът ни направи проучване и след посещения на няколко европейски производители на дограми, подбра най-доброто решение, осигуряващо перфектната шумо- и топлоизолация. Комплексът е изцяло газифициран и всички апратаменти са оборудвани с котлета от най-висок клас, съдържащи в себе си и буферен бойлер, което осигурява пълен  комфорт. При по-големите жилища бяха поставени и термопомпи. При фасадите са използвани изключително качествени топлоизолационни материали, далеч надхвърлящи необходимите минимални изисквания – в резултат постигнахме една интересна амалгама от съчетаването на естествен камък, композитни материали и минерални мазилки. Успяхме да осигурим високоскоростна оптична връзка до всеки индивидуален имот без използване на активни устройства.

bottom of page